trans

PÅ VEJ MOD EN GRØNNERE FREMTID

Resultatet af firmaers samarbejde om energi- og miljøeffektivisering for blandt andet for AB Jensen Maskinfabrik, resulteret i omkostningsreduktioner fra dag ét. Sønderjydsk Kål er en anden virksomhed, hvor man ser på mulige besparelser på energiområdet – resultatet vil snarest blive afleveret til firmaet.

VE Solutions er netop nu i gang med de første projekter, hvor målet er at identificere og synliggøre potentielle effektiviseringsområder.

“Vi er nu godt i gang med at gennemgå mulighederne for en reducering af energi- og miljøomkostningerne hos flere virksomheder. Typisk vil opgraderinger med en forholdsvis kort tilbagebetalingstid kunne skabe omkostningsreduktioner og et grønnere miljø – ja, faktisk har vi i flere projekter oplevet, at de første besparelser allerede blev gennemført samme dag som de var identificeret”

“Når kunden henvender sig, tager vi altid en snak om, hvad man gerne vil opnå med rådgivningen. Er det for at få lavet en strategi og handlingsplan til at realiserer en grøn virksomhed – er det fokus på at få en forbedret bundlinje med besparelser her og nu eller står man med et akut indeklima problem. Opgaverne ér meget forskellige, men vi udarbejder hurtigt løsningsforslag til de ønsker og forventninger kunden har” siger Harald Karlsen.

NETVÆRK SKABER ENERGIBESPARELSER

Til et netværksarrangement i Transformer-projektet mødte Mogens Abild og Harald Karlsen hinanden i februar måned. Her blev der hurtigt etableret et samarbejde og de to startede udviklingen af et koncept, hvor de tilbyder eksisterende og nye industri- og erhvervskunder energi- og miljøeffektivisering – et koncept, der skaber merværdi for både dem og deres kunder. Ud af samarbejdet er virksomheden VE Solutions efterfølgende opstået.

“Selvom mange virksomheder er veldrevne og tidligere har fået energirådgivning, kan vi alligevel finde op til 20-30% besparelser” siger Mogens Abild.

“Der er sket meget teknologisk inden for de sidste par år, og endvidere findes der rigtig mange besparelsesprojekter for drift og vedligehold, som typisk ikke koster ret meget at gennemføre. Det er netop derfor vi går ind og rådgiver kunden omkring energiledelse, herunder styring samt medarbejder involvering og ikke kun fokuserer på de dyre tekniske løsninger” forklarer Mogens Abild

VE Solution tilbyder en gennemgang af virksomhedens energiforbrug, hvilket resulterer i en rapport, hvor man kan se, hvilke muligheder der er for energibesparelser. Hvad det koster, og hvad tilbagebetalingstiden for de enkelte forbedringer vil være. “I sidste ende vil kunden stå tilbage med en mere effektiv produktion, hvilket skaber øget konkurrenceevne” siger Mogens Abild.

ET KOMPETENT PARTNERSKAB

Mogens Abilds mangeårige erfaring med salg og markedsføring – primært fra VVS-branchen – og Harald Karlsens baggrund som rådgiver med indgående kendskab til energi- og miljøledelse, danner et solidt grundlag for firmaet, der til daglig fungerer som en selvstændig afdeling under Skrydstrup El Service.

Samarbejdet har været frugtbart for begge parter, og Mogens Abild er da også begejstret for de kompetencer, Harald Karlsen bidrager med: “For at kunne tilbyde kunden den bedste løsning, skal vi kunne identificere problemområder og komme med forslag til ændringer. Her er Harald virkelig skarp og hans baggrund som rådgiver kommer virkelig til sin ret!

FAKTA:

Transformer er et EU-projekt, der gennem netværksbaseret vækst, uddannelse, forretningsudvikling og eksport søger at skabe vækst for mikro-virksomheder inden for energieffektivitet og bæredygtig energi i Region Syddanmark. I Transformer mødes virksomheder for at finde nye samarbejdspartnere, dele viden og udvikle nye løsninger på tværs af fagområder inden for bedre udnyttelse af energi, løsninger inden for klimatilpasning og teknologier med udgangspunkt i vedvarende energi.

 

logoer